Wie schuilt er achter DROHME?

DROHME is een project dat ontstond uit het brein van een man die sterk in zijn milieubeschermings- en maatschappelijke dromen gelooft: Michel Culot, CEO van VO Group, die in 2013 met succes de DROHME uitdaging aanging.

Twintig jaar geleden werd Michel Culot verliefd op de site. In 2013 wordt zijn droom om de Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde nieuw leven in te blazen werkelijkheid. Samen met zijn ploeg wint hij de openbare aanbesteding van het Gewest. Het project voor het DROHME Melting Park is geboren.

Een publiek/private samenwerking

Het DROHME Melting Park wordt uitgewerkt vanuit een publiek/private samenwerking tussen:

  • de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI – vroegere Maatschappij voor de Verwerving van Vastgoed– MVV)  – erfpachter van de site;
  • de naamloze vennootschap DROHME Invest, verantwoordelijk voor de uitwerking van het project, samen met zijn filialen.
  • en Leefmilieu Brussel die op meerdere gebieden van de herwaardering tussenkomt: animatie van het Woudhuis en cofinanciering van het gratis toegankelijk gewestelijk speelplein, co-beheer van de woudonderdelen.

Een efro project

Na een sterk dossier te hebben ingediend en een strenge selectie te hebben overleefd, heeft het DROHME project een subsidie verkregen via het EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, dat tussenkomt om de waarde van investeringen op het vlak van de renovatie en de inrichting van de site te verhogen.

Een filiaal van VO Group

DROHME Invest maakt deel uit van VO Group en deelt dezelfde bekommernis om milieubewust en maatschappelijke verantwoord de onderneming te beheren, de banden met zijn medewerkers te onderhouden en zijn projecten te ontwikkelen.

VO Group is een onderneming met een eco-dynamisch label van Leefmilieu Brussel.

De leden van de rvb van DROHME Invest

Thierry Callaert

Bruno  Collet

Michel Culot

Nicolas de Moreau

Patrick Parmentier

Eric Theunis

Roland Vaxelaire

Hervé de Radigues

De ploeg achter de ontwikkeling van het DROHME project

Michel Culot

Pim Bust

Carole Maton

Julie Goeseels


Top

Blijf op de hoogte over DROHME