Le Pesage werd in 1900 gebouwd volgens plannen van architect François Kips. De jockeys werden er met kleren en zadel gewogen en van extra ballast voorzien zodat iedereen aan de wedstrijd begon met hetzelfde gewicht. Vanaf 1942 voorziet architect Paul Breydel de site van meerdere modernistische gebouwen en bijgebouwen, waaronder in 1951 het beroemde Bijgebouw van het Weeglokaal.

Le Pesage opende eind 2018 zijn deuren en beleeft vandaag een tweede jeugd. Het is een uniek, ludiek en sympathiek familierestaurant geworden. De creatieve keuken geeft de voorkeur aan het langzaam en lekker bereiden van lokale en seizoensgebonden producten.

Een subliem decor

De decoratie is van de hand van interieurarchitect Lionel Jadot, die het samenspel van de lijnen van het gebouw in zijn oude glorie herstelde. Le Pesage verwelkomt je graag om gezellig te tafelen met familie of vrienden en te genieten van de heerlijke keuken.

Le Pesage ligt op een centrale plaats in het park. Daarom is het de ideale locatie voor afspraken, ontmoetingen, uitwisselingen of om even te pauzeren.

Het restaurant is open op woensdag tot zaterdag van 12 tot 23.00 en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag.

 

 

Info en reservaties:
info@lejardindupesage.be

Top