Het Gokdorp is een toegangspoort tot het park en is sinds jaar en dag de hoofdtoegang van de site. Vroeger was het de onthaalruimte van de hippodroom. Het publiek kwam er voor aanvang van de koersen samen om te gokken, maar ook bij andere feestelijke aangelegenheden was het de centrale ontmoetingsplaats.

Het Gokdorp biedt een mooi uitzicht op de gebouwen, heeft prachtige bomen en luifels, en ligt tussen de Terhulpensesteenweg en de renbaan. In het Gokdorp bevinden zich de Grote Tribune, de luifels, de oude stallen, het restaurant Le Pesage en een centrale polyvalente outdoorruimte voor eenmalige activiteiten.

Het Gokdorp en zijn stijlvolle gebouwen laten verschillende tijdelijke activiteiten toe: markten, zakelijke activiteiten, seminaries, conferenties, privédiners, vertrek van loopwedstrijden en wandelingen, …

De karaktervolle ruimtes aan de bosrand bieden een uitzonderlijke omgeving voor unieke ervaringen in hartje Brussel.

Alle huurmogelijkheden en praktische info vind je in de brochure over de huurruimtes.

En morgen?

  • Het Gokdorp wordt het hart en de onthaalruimte van DROHME, voorbehouden aan voetgangers. Wandelpaden leiden de bezoekers naar de site.
  • De centrale ruimte, die bestaat uit de Grote Tribune en de Gokhallen, wordt heringericht zodat het dienst kan doen als eerste dorp van de circulaire economie in Brussel. De doelstelling is duidelijk: activiteiten en diensten aantrekken die verband houden met de functie van het park en zijn thema’s: natuur, sport, cultuur, welzijn.
  • De bestaande bomen worden behouden en beschermd.

Top