De Kleine Tribune werd in 1878 en in dezelfde architecturale stijl als zijn grotere versie gebouwd. Hij diende om de VIP toeschouwers van de paardenkoersen te ontvangen. Na een identieke restauratie zullen er aan de kant van de tribunes kleinschalige voorstellingen plaatsvinden, terwijl er op het gelijkvloers twee onthaalruimtes voor kleine groepen (schoolklassen, jeugdbewegingen, stages… ) komen.

Gisteren

De Kleine Tribune staat er sinds het ontstaan van de site en werd in eclectische pittoreske stijl gebouwd. Het is het enige gebouw op de site dat zo goed als nooit echte verbouwingen heeft ondergaan. Het is dus zeer representatief voor de oorspronkelijke architectuur.

De gelijkvloerse verdieping van het gebouw diende als stokkeerruimte voor ruitermateriaal, terwijl de VIP toeschouwers vanop de tribunes naar de paardenkoersen keken.

Morgen

Het project voorziet de plaatsing van een trap die naar de tribunes leidt.

Na de renovatie zullen aan de kant van de tribunes kleinschalige voorstellingen kunnen plaatsvinden, terwijl op het gelijkvloers twee onthaalruimten (2 x 35m²) komen.


Top