De Grote Tribune is het pronkstuk van de site en maakt deel uit van het Gokdorp. De buitenkant werd prachtig gerestaureerd, rekening houdend met de oorspronkelijke afmetingen. De Grote en Kleine Tribune zijn de eerste twee gebouwen die in 1878 op de site werden gebouwd.

De Grote Tribune heeft een symmetrische vorm, met een centraal bakstenen gedeelte dat in de loop der jaren meermaals werd aangepast. Op het gelijkvloers bevonden zich de loketten voor de weddenschappen en een tearoom; het koninklijk salon lag op de eerste verdieping.

20 jaar geleden viel het doek over de paardenrennen. Daarna werd het gebouw voor verschillende evenementen en activiteiten gebruikt: als feestzaal of discotheek, voor voorstellingen en andere tijdelijke activiteiten.

In de Grote Tribune vinden nu al zakelijke en privéactiviteiten plaats en evenementen voor het grote publiek. Deelnemers en bezoekers kunnen zo een unieke en exclusieve ervaring opdoen in een groene omgeving in hartje Brussel.

En morgen?

  • Op het gelijkvloers van de Grote Tribune komen een Infopunt en diverse activiteiten.
  • Het dakterras biedt een adembenemend uitzicht op de site en het bos en zal voor iedereen toegankelijk zijn.
  • De tribunes aan de kant van de renbaan krijgen hun oorspronkelijke functie terug: toeschouwers van culturele en sportieve activiteiten ontvangen.
  • Aan de kant van het Gokdorp zullen op de gelijkvloerse verdieping van de Grote Tribune activiteiten plaatsvinden die gelinkt zijn aan het project: natuur, sport, welzijn, cultuur.

Top