Onze wandelingen

DE NATUUR ‘BINNEN VOETBEREIK’

Natuurwandelingen

Het DROHME Park is niet alleen een toegangspoort tot het Zoniënwoud, maar ook het ideale uitgangspunt om het bos te ontdekken. De wandelroutes en geleide natuurwandelingen worden aangeboden vanaf september 2019 (in samenwerking met KONKI)

Abonneer u op de Facebook-pagina en/of op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de activiteiten.

Aarzel niet om de website van Zoniënwoud te bezoeken om de wandelroutes te ontdekken.

De wandelingen zullen vertrekken van het Woudhuis, centraal punt waar je alles kunt te weten komen over het bos, de dieren en de planten.

Agenda

Zone Natura 2000

DROHME bevindt zich deels in een Natura 2000-zone. De natuur is dus volop aanwezig en wordt uitgebreid in de kijker gezet: opmerkelijke bomen, honingplanten, natuurlijke weiden, …

Bomen ontdekken

Boomtoppenparcours

Een uniek en innovatief boomtoppenparcours in Brussel waardoor de bezoekers via een ‘luchtwandeling’ de site vanuit een onuitgegeven standpunt ontdekken. Het parcours opent de deuren op April 2020 en zal zich bevinden in de bossen tussen de renbaan en de Renbaanlaan.

 

Woudhuis

Het Woudhuis, aan de rand van het Zoniënwoud en emblematisch gebouw van het DROHME-project, zal de schakel worden tussen stad en bos. Het krijgt een didactische functie en zal bezoekers – gezinnen, scholen, bedrijven – wijzen op het belang van en het respect voor de natuur.

 

Uitkijktoren

De Uitkijktoren, het toekomstige boegbeeld van het park, torent boven de statige bomen uit en biedt een prachtig 360°-uitzicht over het Zoniënwoud en over de stad. Een uniek uitkijkpunt op het woud en op de hoofdstad van Europa!

Blijf op de hoogte over DROHME