Wat vind je binnenkort allemaal in het Melting Park?

Van de eerste stappen die reeds zijn gezet tot de volledige opening van het DROHME Melting Park in 2019 groeit het project beetje bij beetje uit tot een nieuw soort park voor actieve ontspanning voor alle leeftijden. We gidsen je doorheen de 5 programmapolen.

De natuur in voetbereik

Geleide natuurwandelingen

Als toegangspoort tot het Zoniënwoud is het DROHME Melting Park het ideale uitgangspunt om het bos te gaan ontdekken. Vanuit het Woudhuis worden er wandelroutes en geleide natuurwandelingen aangeboden.

Natura 2000 zone

DROHME bevindt zich deels in een Natura 2000 zone. De natuur is dus volop aanwezig en wordt uitgebreid in de kijker gezet: opmerkelijke bomen, honingplanten, natuurlijke weiden…

Bomen ontdekken

De Uitkijktoren, het toekomstige boegbeeld van het park, torent hoog boven de statige bomen uit en biedt een panoramisch zicht over het Zoniënwoud en de Stad. Een uniek uitkijkpunt op het woud en de hoofdstad van Europa!

Voorstellingen en expo’s in de Grote en Kleine Tribune

De onlangs gerenoveerde Grote en Kleine Tribune zijn sinds de zomer van 2016 opnieuw toegankelijk. Het publiek kan bij voorstellingen in openlucht terecht op de tribunes, terwijl het dakterras van de Grote Tribune een adembenemend panoramisch zicht op de site en het bos biedt.

De binnenruimten van de Grote Tribune, zoals de Boudoir en de Koninklijke Loge, worden nu nog met opzet in bruto stijl bewaard. Ze bieden plaats voor tentoonstellingen, lezingen, voorstellingen en andere podiumactiviteiten in een uniek en exclusief kader. In de toekomst worden deze zalen ook nog gerenoveerd en zullen ze dienen voor activiteiten die aan de site verbonden zijn. Ze worden ook een publieke onthaal- en informatiepool.

“Hedendaagse cultuur” overal op de site

Met activiteiten zoals land art, verhaalwandelingen, straattheater of modern circus krijgt de hedendaagse cultuur een centrale plaats op de site. Cultuur is hier voor iedereen en komt mee de sociale interacties versterken.

Sport

Sport was altijd al een belangrijk onderdeel van de Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde. Het DROHME Melting Park doet er nog een schepje bovenop en maakt sport extra toegankelijk!

Jogging, wandelingen te paard of met de fiets

Het DROHME Melting Park wordt een uitstekend startpunt om te joggen of om te paard of met de fiets te wandelen. Op termijn vind je er een ruimte voor fietsverhuur of –herstellingen. In het Sporthuis vind je alle nodige informatie en kan je even pauzeren, je opfrissen of douchen.

Zin in beweging

Het DROHME Melting Park biedt binnenkort sportactiviteiten voor alle leeftijden: een ecologische schaatsbaan, fitnesstoestellen over de hele piste en in de sportzone, minigolf, klimblokken of een Boomtoppenparcours. Er kan ter plaatse ook sportmateriaal worden gehuurd of geleend.

Een Golf Club in het hart van de stad!

De Brussels DROHME Golf Club bevindt zich al 25 jaar middenin de renbaan. Hij blijft natuurlijk zijn 9 holes parcours openstellen, in het hart van de stad en aan de rand van het bos, een uitzonderlijke ligging in het Brussels Gewest.

Het Woudhuis

Dit wordt de Brusselse onthaal- en informatiepool van het Zoniënwoud, aan de rand van het bos. Doel van dit Woudhuis is het publiek gevoelig maken voor milieubescherming en het de fauna en flora van deze Natura 2000 zone te doen ontdekken.

Dit voorbeeldgebouw zal in samenwerking met Leefmilieu Brussel worden beheerd en geanimeerd. Het zal een didactische functie hebben en zal in een speelse en creatieve sfeer actief ecoburgerschap in de kijker plaatsen.

Open programma

In samenwerking met verenigingen voor natuur- en milieueducatie zal het DROHME Melting Park stages, geleide bezoeken en lezingen rond deze thema’s ontvangen.

Je mouwen oprollen

En omdat je al doende het best leert, zal het publiek onder andere kunnen meehelpen in een moestuin, aan het afvalbeheer of met de compost.

 

In het DROHME Melting Park vinden alle generaties iets om hun hart aan op te halen.

Een trendy brasserie volgens het concept van een creatieve designer

Deze brasserie komt in het authentieke kader van het gerenoveerde Weeglokaal. Naast het grote zonnige terras wordt een speelplein voor jonge kinderen aangelegd.

Een bio-bistronomisch restaurant

In het vroegere Boswachtershuis en de toekomstige uitbouw in hedendaagse stijl komt een bio-bistronomisch restaurant waar alles zoveel mogelijk rechtsreeks van de moestuin naar het bord gaat en lokale producten en producenten een centrale plaats krijgen. De terrassen kijken uit op de boomgaard en de renbaan.

Speelplein, wandelingen, picknick…

Kinderen en gezinnen kunnen zich uitleven op een groot speelplein, terwijl  de renbaan, het symbool van de site, een vrij toegankelijke wandelzone blijft met plaatsen om te rusten, te ontspannen en te picknicken! Begeleide kinderen kunnen met pony’s wandelen.

Meditatieruimte

Om het allemaal af te maken, komt er ook een Dojo, een meditatieruimte middenin de natuur, een unicum in Brussel!

Meer weten over het project stap per stap

klik hier